kds

Hoe slaap jij?

Hoe slaap jij?

Slapen is niet iets waar je dagelijks bij stilstaat, totdat je problemen krijgt met slapen en merkt dat het niet zo vanzelfsprekend is. Een goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te functioneren. Dus op het moment dat je gedurende langere tijd problemen hebt met slapen, ga je dat merken in je dagelijks leven.

Slaappatroon

De ene persoon heeft meer slaap nodig dan de ander. De vele processen in ons lichaam worden aangestuurd door onze biologische klok. Die bepaalt bijvoorbeeld of je ’s ochtends vroeg meteen klaarwakker bent en aan de slag kunt, of dat je juist ’s avonds op je best bent. De module helpt je zicht te krijgen op je slaappatroon en slaapbehoefte. Dat helpt je om jouw slaapritme daar goed op te laten aansluiten.

Slaapomgeving

Slapen gaat het beste in een omgeving waarin jij je goed kunt ontspannen en tot rust kunt komen. De inrichting van je slaapkamer speelt daarbij een rol, maar ook een bed dat jou de beste steun en comfort biedt helpt daarbij. De module geeft je tips en informatie om jouw slaapomgeving aan te passen aan jouw behoeften.